Η Κούβα θέτει εμπόδια στην έναρξη των δρομολογίων της Carnival προς την...

Η Κούβα θέτει εμπόδια στην έναρξη των δρομολογίων της Carnival προς την Αβάνα

97
Η Κούβα θέτει εμπόδια στην έναρξη των δρομολογίων της Carnival προς την Αβάνα

Η Carnival Corp. έχει ήδη προγραμματίσει την έναρξη των κρουαζιέρων προς λιμένες της Κούβας, με το κρουαζιερόπλοιο «Adonia» της θυγατρικής της «Fathom», που μπορεί να φιλοξενήσει 704 επιβάτες, να έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Μαϊάμι για την Κούβα την 1η Μαΐου. Όμως, τα σχέδια της εταιρείας ίσως χρειαστεί να αλλάξουν καθώς η Αβάνα δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης της δια θαλάσσης αναχώρησης επιβατών με κουβανική υπηκοότητα από τους λιμένες της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carnival Arnold Donald σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τις κουβανικές αρχές με στόχο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα πριν από την 1η Μαΐου.

Το κρουαζιερόπλοιο «Adonia» έχει προγραμματιστεί να αναχωρεί από το Μαϊάμι κάθε δεκαπέντε ημέρες και να προσεγγίζει τρεις κουβανικούς λιμένες: την Αβάνα, το Σιενφουέγος και το Σαντιάγο ντε Κούβα.

Ο Arnold Donald τόνισε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να αρθούν όλα τα τεχνικά εμπόδια και όλοι όσοι το επιθυμούν να επισκεφτούν μαζί μας την Κούβα».

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι σε πολλούς Κουβανούς αξιωματούχους επικρατεί ο φόβος ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μέσω της προσέγγισης πολλών κρουαζιερόπλοιων σε κουβανικούς λιμένες να ενισχύσουν την οικονομική τους παρουσία στην χώρα, και κατά συνέπεια να «αλλοιώσουν» το οικονομικό της μοντέλο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαφανεί εάν η Carnival θα γίνει όντως η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας των ΗΠΑ, που μετά από περίπου μισό αιώνα θα επανεντάξει την Κούβα στα δρομολόγιά της.

 

Φωτό: www.youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.