Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Goldenport Holdings και πουλά το...

Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Goldenport Holdings και πουλά το στόλο της

1675
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Goldenport Holdings και πουλά το στόλο της

Oι διαχειριστές της Goldenport Holdings Inc, ανακοίνωσαν στις 22 Απριλίου ότι οι διευθυντές της ενέκριναν την προτεινόμενη πώληση του συνόλου του στόλου της εταιρείας, ο οποίος περιλαμβάνει οκτώ πλοία, με σκοπό να ολοκληρωθεί η εύρυθμη αποπληρωμή των χρεών της. Σε συνέχεια της απόφασης, οι διευθυντές της εταιρείας ενέκριναν επίσης το αίτημα για διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από την διαπραγματευτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου.

Η εταιρεία ανέστειλε την εξυπηρέτηση του χρέους της στις 22 Ιανουαρίου 2016 και βρισκόταν σε συζητήσεις με τους δανειστές της ώστε να τροποποιήσει τους όρους των δανείων της. Ωστόσο, καθώς δεν κατορθώθηκε να επιτευχτεί μια συμφωνία η εταιρεία πρότεινε να πουλήσει τα έξι bulk carriers και τα δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην οικογένεια Δράγνη.

Η Goldenport Holdings Inc, στην οποία έχει το σημαντικότερο έλεγχο η οικογένεια Π. Δράγνη, ανακοίνωσε ότι οι λόγοι πίσω από τη διαγραφή εστιάζονται στις επικρατούσες αδύναμες συνιστώσες της αγοράς ξηρού φορτίου με αποτέλεσμα την αύξηση της αδρανούς χωρητικότητας, την αποδυνάμωση των ναύλων των πλοίων και την υποχώρηση στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.