Η Κέρκυρα καταγράφει αυξητική τάση επισκεψιμότητας στην κρουαζιέρα

Η Κέρκυρα καταγράφει αυξητική τάση επισκεψιμότητας στην κρουαζιέρα

82
Η Κέρκυρα καταγράφει αυξητική τάση επισκεψιμότητας στην κρουαζιέρα

Ο επιχειρηματικός και μη κόσμος της Κέρκυρας εκφράζει τη συγκρατημένη του αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση του νησιού κατά την θερινή περίοδο, που μόλις αρχίζει, παρά την αβεβαιότητα που προκαλείται μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Βρυξέλλες αλλά και την κλιμάκωση θεμάτων όπως είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό και οι εμπόλεμες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.
Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη και την κρουαζιέρα με τις εταιρείες να αναπροσαρμόζουν το προγράμματα τους μακριά από τις «δύσκολες» περιοχές, με τους ελληνικούς προορισμούς μέχρι στιγμής να εμφανίζουν μια «αμφισημία» στις κρατήσεις. Στην περίπτωση, βέβαια, των Ιονίων Νήσων και κυρίως σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο καταγράφεται μια αυξητική τάση επισκεψιμότητας στον τομέα της κρουαζιέρας.
Συγκεκριμένα οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων για το 2016 στην Κέρκυρα εκτιμώνται μέχρι στιγμής σε 469, με περίπου 680.000 επισκέπτες να αποβιβάζονται στο νησί από τον Μάρτιο μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό μεταφράζεται σε μια αύξηση 15,2% στις προσεγγίσεις σε σχέση με τις 407 του 2015 και ομοίως αύξηση 12% στους επιβάτες με περίπου 70.000 περισσότερους σε σχέση με τους 612.551 του 2015.
Η ασφάλεια των επιβατών είναι το πρωταρχικό κριτήριο με βάση το οποίο θα επιλέξουν τις διακοπές τους φέτος οι τουρίστες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα τουριστικά φόρα ενώ τονίζεται ότι οι τουριστικοί προορισμοί που θα διαφυλάξουν την εικόνα τους ως ασφαλών προορισμών διακοπών θα δεχθούν έως και την τελευταία στιγμή, τουριστικές ροές.
Η ασφάλεια αποτέλεσε το μείζον θέμα των συζητήσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης Κρουαζιέρας που έλαβε χώρα στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών το προηγούμενο διάστημα με την παρουσία του Λιμένα Κέρκυρας στο ενιαίο περίπτερο της Ελλάδας.
Ο Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας έχει ξεκινήσει ένα σχεδιασμό με το πέρας της περσινής χρονιάς και έχει δρομολογήσει μια σειρά επεμβάσεων μέσα και έξω από τον λιμένα, με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση επισκεπτών και χρηστών, με εργασίες που αφορούν την διευκόλυνση της ροής των επιβατών στον Τερματικό σταθμό Κρουαζιέρας με διαρρύθμιση των ισογείων χώρων και την προσθήκη επιπλέον μηχανημάτων ελέγχου επιβατών και αποσκευών.
Παράλληλα ο Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας για την τουριστική περίοδο του έτους 2016 θα κυκλοφορήσει και θα διανείμει δωρεάν διακόσιες χιλιάδες (200.000) έντυπα χαρτών της πόλης της Κέρκυρας και του νησιού με αναφορά και φωτογραφίες στα πλέον γνωστά αξιοθέατα της πόλης.
Τέλος σύμφωνα με το πρόγραμμα κρουαζιέρας 2016 τον Φεβρουάριο και Μάρτιο, 11 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν την Κέρκυρα οπού μετέφεραν 11.890 επισκέπτες στην πλειοψηφία τους Ιταλοί, Αμερικανοί και Γερμανοί – με μέση χωρητικότητα 81,0%, αριθμοί παραπλήσιοι όμως της σαιζόν 2013 (χρονιάς ρεκόρ προσέλευσης επιβατών κρουαζιέρας με 709.000 επιβάτες για την Κέρκυρα).
Ο Απρίλιος, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που έχει κοινοποιηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. προμηνύεται εξίσου ελκυστικός αφού οι προσεγγίσεις αγγίζουν τις 30 με περίπου 45.000 επιβάτες. Η ροή των προσεγγίσεων από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Απριλίου αρχίζει και πυκνώνει οπού σε καθημερινή βάση 1 με 2 κρουαζιερόπλοια θα ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις του λιμένα.

Φωτό: koningsdam.hollandamerica.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.