Ορόσημο για το μέλλον στο Κέρας της Αφρικής οι νέες εκλογές στη...

Ορόσημο για το μέλλον στο Κέρας της Αφρικής οι νέες εκλογές στη Σομαλία

97
Ορόσημο για το μέλλον στο Κέρας της Αφρικής οι νέες εκλογές στη Σομαλία

O πρόεδρος της Σομαλίας , ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η νέα εκλογική διαδικασία που θα ισχύσει για τις επόμενες εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές της χώρας θα είναι πολύ πιο δημοκρατική. Οι εκλογές που θα διεξαχθούν κατά το 2016 θα φέρουν στις κάλπες για πρώτη φορά 14.000 πολίτες της χώρας ενώ στις προηγούμενες εκλογές του 2012 το κοινοβούλιο ‘εκλέχτηκε ή μάλλον επιλέχτηκε από 135 σοφοούς- ‘γέροντες’. Σύμφωνα με το AP ο πρόεδρος .Hassan Sheikh Mohamud δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. ότι η εκλογική διαδικασία του τρέχοντος έτους θα είναι “ένα βήμα πιο κοντά στην καθολική ψηφοφορία” ενώ επιδίωξη της κυβέρνησης είναι στις μεθεπόμενες εκλογές του 20020 κάθε πολίτης της χώρας να έχει δικαίωμα για μια ψήφο.
Ο πρωθυπουργός Mohamud δήλωσε επίσης ότι η εκλογική διαδικασία του τρέχοντος έτους για πρώτη φορά δεν θα περιοριστεί στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, αλλά σε όλη τη Σομαλία , ενώ το 30% των εδρών προορίζονται για γυναίκες .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.