Μέχρι το 2018 οι τιμές του πετρελαίου θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

Μέχρι το 2018 οι τιμές του πετρελαίου θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

75
Μέχρι το 2018 οι τιμές του πετρελαίου θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

Τα συνολικά κέρδη ορισμένων μεγάλων εταιρειών παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα μειωθούν περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους, λόγω των χαμηλών τιμών του μαύρου χρυσού, σύμφωνα με πρόσφατη ‘προειδοποίηση’ της Fitch Ratings.
Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκοί κολοσσοί Royal Dutch Shell, Total, OMV, Repsol, Eni και MOL θα παρουσιάσουν μια σημαντική περαιτέρω επιδείνωση των γενικότερων οικονομικών αποτελεσμάτων τους αλλά και ασθενέστερες επιδόσεις και αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.
Τα συνολικά κέρδη στις παραπάνω εταιρείες μειώθηκαν κατά 34% το 2015, ενώ οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά περίπου 65% τα τελευταία χρόνια.
Η Fitch ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της για τις εταιρείες Shell και Eni, ενώ η Total, η OMV, η Repsol αλλά και η Shell έχουν αρνητικές προοπτικές για το άμεσο μέλλον.
Η Fitch, σημείωσε ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν και σε άλλες περικοπές στις δαπάνες κεφαλαίου τους και στην εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών ενώ αναμένει ότι η τιμή του πετρελαίου θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και το 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.