Στο μισό μειώνει το στόλο των μικρών bulk carriers η Κ-Line

Στο μισό μειώνει το στόλο των μικρών bulk carriers η Κ-Line

156
Στο μισό μειώνει το στόλο των μικρών bulk carriers η Κ-Line

.H Kawasaki Kisen Kaisha Ltd, έχει αποφασίσει να μειώσει στο μισό τον στόλο των φορτηγών πλοίων της με μικρή χωρητικότητα. Η Κ-Line είναι η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Ιαπωνίας με στόλο 375 φορτηγών πλοίων, 70 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 49 πλοίων που απασχολούνται στην μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Κ-Line διαθέτει περί τα 100 Panamax και handymax φορτηγά πλοία και η μείωση κατά 50% θα γίνει μέσω της μη ανανέωσης των ναυλώσεων που έχει με τους ιδιοκτήτες των πλοίων. Μάλιστα η εταιρεία είναι διατεθειμένη σύμφωνα με πληροφορίες να πληρώσει και τις όποιες ποινές επισύρει το σπάσιμο των ναυλοσυμφώνων με σκοπό να απαλλαγεί από τα πλοία το συντομότερο δυνατό.
Η ενδεχόμενη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της κακής ναυλαγοράς στα χύδην ξηρά φορτία, γεγονός που έχει οδηγήσει την εταιρεία σε χαμηλά κέρδη ή ακόμη και ζημιές. Η K-Line έχει ήδη προχωρήσει και σε μείωση του στόλου των capesize που διατηρεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.