Το Πάνθεον τιμά τις ιστορικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας

Το Πάνθεον τιμά τις ιστορικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας

838
Το Πάνθεον τιμά τις ιστορικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας

Περισσότεροι από 650 διακεκριμένοι καλεσμένοι παρευρέθηκαν στο ετήσιο δείπνο του Πανθέου της ελληνικής ναυτιλίας, τιμώντας τις ιστορικές προσωπικότητες του κλάδου.
Οι κορυφαίες στιγμές του δείπνου συμπεριέλαβαν τις ανακοινώσεις των εισακτέων στο Πάνθεον για το 2015: του Γιάννη Κ. Καρρά και του Σταύρου Νταϊφά – που ψηφίστηκαν από τα μέλη της Ακαδημίας του Πανθέου της ελληνικής ναυτιλίας, τους οποίους θυμήθηκαν μέσα από συνεντεύξεις πρόσωπα της οικογένειάς τους και σχολιαστές. Η εκδήλωση επίσης περιέλαβε στιγμιότυπα από τους 22 Εισακτέους στο Πάνθεον, οι οποίοι έχουν εκλεγεί τις προηγούμενες χρονιές.
Σημαντικό μέρος των εσόδων από την εκδήλωση παραχωρήθηκε στο ίδρυμα Hellenic Hope, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που αντλεί πόρους, κυρίως από το εξωτερικό, για να υποστηρίξει επιλεγμένα έργα που συνδράμουν στα Ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη, δίνοντας έμφαση σε παιδιά σε κοινωνικοοικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές και σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα από την συνεχιζόμενη κρίση.
«Χάρη στη δική σας σημαντική συμμετοχή έχουμε κατορθώσει να αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό τις ζωές περισσότερων από 3.500 παιδιών πού είχαν ανάγκη» ανέφερε η Ειρήνη Χαραλαμποπούλου, παραλαμβάνοντας την επιταγή εκ μέρους του Hellenic Hope. «Πρόκειται για 66% αύξηση σε σχέση με πέρυσι!» δήλωσε η κα. Χαραλαμποπούλου.
Η φετινή τελετή τίμησε επίσης, τον Cees van Noort, έναν απόστρατο αξιωματούχο του Λιμανιού του Ρότερνταμ και φιλέλληνα ο οποίος έχει φωτογραφίσει χιλιάδες Ελληνόκτητων πλοίων στη διάρκεια της καριέρας του. Ολόκληρη η συλλογή του έχει αποκτηθεί από “Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.