Tο ναυπηγείο Noryards BMV στο Laksevåg της Νορβηγίας κήρυξε πτώχευση

Tο ναυπηγείο Noryards BMV στο Laksevåg της Νορβηγίας κήρυξε πτώχευση

428
Tο ναυπηγείο Noryards BMV στο Laksevåg της Νορβηγίας κήρυξε πτώχευση

Τα νορβηγικά ναυπηγεία Noryards BMV, μία θυγατρική εταιρεία των ναυπηγείων Noryards AS, κατέθεσε προ ολίγων ημερών αίτηση πτώχευσης, καθώς δε μπόρεσε να πετύχει διακανονισμό του χρέους τους με τους πιστωτές τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Pål K. Grimsrud με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσε την αίτηση πτώχευσης, αναφέροντας ότι κύρια αιτία για αυτήν την εξέλιξη είναι η εντεινόμενη κρίση στο χώρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας και της βιομηχανίας φυσικού αερίου.
Η χρεοκοπία των ναυπηγείων Noryards BMV έχει, όμως, ως αποτέλεσμα την άμεση απόλυση 96 εργαζομένων, οι οποίοι θα προστεθούν στη μακρά λίστα των ανέργων της Νορβηγίας. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στη Νορβηγία αγγίζει πλέον για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το 4,8%, με το συνολικό αριθμό ανέργων να υπερβαίνει τα 134.000 άτομα.
Να αναφερθεί ότι πέραν των ναυπηγείων Noryards BMV και μία ακόμα θυγατρική της μητρικής Noryards AS, τα ναυπηγεία Noryards Fosen AS με έδρα στην περιοχή Fosen της Νορβηγίας, είχαν κηρύξει πτώχευση τον Οκτώβριο του 2015. Η πτώχευση των τελευταίων ήρθε ως άμεσο αποτέλεσμα της ακύρωσης στις 23 Σεπτεμβρίου ενός συμβολαίου ναυπήγησης που είχε συνάψει με τα ναυπηγεία η εταιρεία «Boa IMR AS». Η αξία του ακυρωθέντος συμβολαίου (είχε υπογραφεί το Μάρτιο του 2015) ανερχόταν σε 700 εκατομμύρια ΝΟΚ (75.560.000 ευρώ).

Φωτό: http://www.noryards.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.