Σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο θέλουν να αναδείξουν το λιμάνι Tianjin

Σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο θέλουν να αναδείξουν το λιμάνι Tianjin

121
Σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο θέλουν να αναδείξουν το λιμάνι Tianjin

Το λιμάνι Tianjin της Κίνας αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση στην απόδοση του μέχρι το 2020, χάρη στην αύξηση του όγκου των διερχόμενων φορτίων μετά την έναρξη της πιλοτικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου στη λιμενική ζώνη της πόλης.
“Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την απόδοση του λιμανιού σε 650 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2020 με στρατηγικό στόχο τη στήριξη της πόλης Tianjin ώστε να μετατραπεί σε ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο στο βόρειο τμήμα της Κίνας “δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zhang Liyi, εκπρόσωπος της Tianjin Port Co, την περασμένη Κυριακή στα κινεζικά ΜΜΕ.
Ως το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, το Tianjin δεν κατέγραψε το περασμένο έτος ανελικτική πορεία ως προς τα φορτία που μεταφέρθηκαν από τις εγκαταστάσεις του. H νέα ελεύθερη Πειραματική Ζώνη Συναλλαγών η οποία εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους θα επιφέρει σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς ένα νέο άνοιγμα και μια τόνωση του εμπορίου παρά την υποτονική παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Το λιμάνι πρόκειται να ενισχύσει τη συνεργασία του με εταιρείες σιδηροδρομικών μεταφορών αλλά και ναυτιλιακές εταιρείες για τη διευκόλυνση του εμπορίου αγαθών με χώρες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.