Σώθηκαν μετά από τον εντοπισμό ενός μηνύματος που έγραφε “HELP” σε ένα...

Σώθηκαν μετά από τον εντοπισμό ενός μηνύματος που έγραφε “HELP” σε ένα ακατοίκητο νησί

91
Σώθηκαν μετά από τον εντοπισμό ενός μηνύματος που έγραφε “HELP” σε ένα ακατοίκητο νησί

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έλαβε πρόσφατα μέρος σε επιχείρηση διάσωσης στον Δυτικό Ειρηνικό, από την οποία σώθηκαν τρία άτομα μετά από τον εντοπισμό ενός μηνύματος που έγραφε “HELP” σε ένα ακατοίκητο νησί.
Ειδικότερα, οι ναυαγοί είχαν ξεκινήσει με μια ξύλινη βάρκα από το νησί Pulap της Μικρονησίας. Λίγες ώρες όμως μετά την αναχώρηση τους, ένα μεγάλο κύμα ανέτρεψε το πλοιάριο τους και μετά από μια βραδιά κολύμβησης, κατάφεραν να φθάσουν στο ακατοίκητο νησί Fandadik – περίπου 4 ναυτικά μίλια από το Pulap.
Οι άνδρες είχαν καταφέρει να ειδοποιήσουν τις αρχές λίγα λεπτά πριν την ανατροπή του σκάφους τους και έτσι το αμερικανικό Π.Ν., το οποίο διηύθυνε την έρευνα, ανέθεσε σε πλοία της περιοχής -που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα AMVER- να ερευνήσουν για τους ναυαγούς ενώ παράλληλα, αεροπλάνα του ναυτικού «σκάναραν» την περιοχή. Τρείς ημέρες μετά, ένα από αυτά τα αεροπλάνα είδε το μήνυμα “HELP”, γραμμένα με φύλλα πάνω στην άμμο, και στάλθηκε ένα μικρό πλοίο στο ακατοίκητο νησί για την διάσωση των ναυαγών.
Όπως ανέφερε και η Αμερικανική Ακτοφυλακή σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης ευρηματικότητα αυτών των ανδρών σε συνδυασμό με την ετοιμότητα τους (καθώς είχα σωσίβια), ήταν καταλυτικοί παράγοντες για τη διάσωση τους.

2

3

5

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.