Οι Τούρκοι θα ταξιδεύουν χωρίς visa σε κράτη μέλη της ΕΕ

Οι Τούρκοι θα ταξιδεύουν χωρίς visa σε κράτη μέλη της ΕΕ

106
Οι Τούρκοι θα ταξιδεύουν χωρίς visa σε κράτη μέλη της ΕΕ

Oι Τούρκοι υπήκοοι θα μπορούν πλέον να εισέρχονται και να ταξιδεύουν χωρίς visa σε κράτη μέλη της ΕΕ από τον Ιούνιο, σύμφωνα με δήλωση του αρμοδίου Τούρκου υπουργού για θέματα ΕΕ, Volkan Bozkir.
“Αναμένουμε ότι η απόφαση για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας που θα τους επιτρέπει να εισέρχονται σε χώρες της ζώνης Σένγκεν χωρίς υποχρέωση θεώρησης visa θα ληφθεί πριν από το τέλος του Ιουνίου”, δήλωσε ο υπουργός μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Bert Koenders, ο οποίος και προεδρεύει του αρμοδίου Συμβουλίου υπουργών στο πλαίσιο τις τρέχουσας ολλανδικής προεδρίας.
Ο κ. Bozkir δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συντάξει σχετικά έκθεση στις αρχές Μαΐου για το θέμα των θεωρήσεων: “Αναμένουμε ότι η έκθεση της Επιτροπής θα είναι θετική», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στο Άμστερνταμ.
Σύμφωνα με μια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη διευκόλυνση της κρίσης των προσφύγων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να μειώσουν τις προυποθέσεις για χορήγηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες αλλά και να επιταχύνει την προσπάθεια της Τουρκίας ως προς την ένταξή της στην ΕΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.