Οι Capital, ERMA FIRST και Green Award οι νικητές των βραβείων GREEN4SEA

Οι Capital, ERMA FIRST και Green Award οι νικητές των βραβείων GREEN4SEA

584
Οι Capital, ERMA FIRST και Green Award οι νικητές των βραβείων GREEN4SEA
Οι νικητές των βραβείων GREEN4SEA

Οι Capital Ship Management (Capital), ERMA FIRST και Green Award αναδείχθηκαν νικητές των βραβείων GREEN4SEA στα πλαίσια του GREEN4SEA Forum που διεξήχθη την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στο Ίδρυμα Ευγενίδου προσελκύοντας πάνω από 950 σύνεδρους από 20 χώρες και 400 οργανισμούς.
Ο Απόστολος Μπελόκας, ιδρυτής και αρχισυντάκτης του GREEN4SEA, συνεχάρη όλους τους υποψήφιους που έφθασαν στην τελική φάση της ανοικτής ψηφοφορίας και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάδειξης των νικητών, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 1500, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διαδικασίας που περιλάμβανε ανοιχτές υποψηφιότητες, προκριματική επιλογή και ανοιχτή online ψηφοφορία η οποία εν τέλει ανέδειξε και το νικητή κάθε κατηγορίας.
Το Green Award Foundation διακρίθηκε στην κατηγορία GREEN4SEA Initiative Award για τις πρωτοβουλίες που προήγαγαν την περιβαλλοντική αειφορία στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα συνεργασίας που περιλαμβάνει ένα σύστημα κινήτρων από παρόχους ώστε να προσελκύσει διαχειρίστριες εταιρείες και πλοία τα οποία επωφελούνται βεβαιώνοντας ότι όχι μόνο συμμορφώνονται με την Εθνική και Διεθνή νομοθεσία αλλά επιδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές πέρα από το Κανονιστικό Πλαίσιο. Άλλες υποψηφιότητες για τη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν: η Blue World, η International Windship Association, η Poseidon Med και η Society for Gas as a Marine Fuel.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρος του Green Award, ο Πρόεδρός του, Δημήτρης Ματθαίου, δήλωσε: « Ευχαριστούμε θερμά όσους τίμησαν το Green Award με την ψήφο τους στην προσπάθειά μας να φέρουμε σε επαφή διαχειρίστριες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών που επιδεικνύουν όχι μόνο συμμόρφωση αλλά υπέρβαση των απαιτήσεων του Κανονιστικού Πλαισίου. Το Green Award παρέχει μία πλατφόρμα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των διαχειριστριών εταιρειών, των λιμανιών, των ναυτιλιακών υπηρεσιών και των ναυλωτών που συνεργάζονται για χάρη της ασφάλειας, της ποιότητας και της περιβαλλοντικής αριστείας. Η συνεργασία μεταξύ αυτών των συμμετεχόντων είναι που καθιστά το Green Award τόσο ξεχωριστό».
Ο Jan Fransen, Εκτελεστικός Διευθυντής του Green Award προσέθεσε: «Πράγματι το Green Award έχει γίνει αυτό που είναι χάρη στις προσπάθειες και τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων. Πιστοποιούμε διαχειρίστριες εταιρίες και πλοία με εξαιρετικές επιδόσεις έχοντας την υποστήριξη των λιμανιών και των παρόχων ναυτιλιακών υπηρεσιών. Η ανταμοιβή και τα κίνητρά που παρέχονται μέσω του Green Award δίνουν την απαραίτητη ώθηση για την αριστεία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας ψήφισαν καθώς η στήριξή τους είναι αρωγός στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις».
Η Capital διακρίθηκε στην κατηγορία GREEN4SEA Excellence Award λόγω της περιβαλλοντικής υπεροχής που επέδειξε υπερβαίνοντας το μέσο όρο, ενώ η γενικότερη στρατηγική της γύρω από το περιβάλλον έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη της διάκρισης. Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει ένα εγχείρημα σε συνεργασία με την LR και την DSME ώστε να εξετάσουν αφενός το LNG ως καύσιμο και αφετέρου τη χρήση του σε υπερμεγέθες πλοίο εμπορευματοκιβωτίων. Άλλοι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν οι: Antipollution, Blue Water, Marstal Navigationsskole και Panos Zachariadis.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους της Capital η Νίκη Καλογηράτου, υπεύθυνη επικοινωνίας (Chief Communications Officer) της εταιρείας, δήλωσε: « Είναι τιμή μας να παραλαμβάνουμε αυτό το βραβείο και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Το βραβείο αυτό αντανακλά τη συνεχή προσπάθεια τόσο των πληρωμάτων μας στη θάλασσα όσο και τη μακροχρόνια δέσμευση της ίδιας της Εταιρείας όχι μόνο να πληροί τα στάνταρ ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας αλλά και να τα υπερβαίνει ».
Η ERMA FIRST διακρίθηκε στην κατηγορία για το GREEN4SEA Technology Award λόγω των τεχνολογικών επιτευγμάτων της στον τομέα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος. Η ERMA FIRST έχει δημιουργήσει ένα σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος νέας γενιάς, το ‘ERMA FIRST FIT’ που χρησιμοποιεί φίλτρο 40 μικρών με ένα εξαιρετικό μικρό αποτύπωμα και αρθρωτή σχεδίαση. Άλλες υποψηφιότητες για τη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν: η Arista & DeltaMarin, η Clean Marine, η Hullvane και η Thordon Bearings.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας ο Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERMA FIRST δήλωσε: « Αυτό το βραβείο είναι απότοκο της συνέπειάς μας καθώς επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό του Συστήματος Διαχείρισης Θαλασσίου Έρματος, έχουμε αναπτύξει μία μοναδική τεχνολογία και όχι μία απλή συλλογή από διάσπαρτα στοιχεία εξοπλισμού. Δεύτερον, έχουμε παρουσιάσει ένα προϊόν έτοιμο για εγκατάσταση στα πλοία και όχι ένα σχέδιο. Τέλος, αυτό είναι αποτέλεσμα τεχνολογικής υπεροχής μιας και η ERMA FIRST είναι μία ελληνική εταιρεία ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον, χάρη στους Έλληνες εφοπλιστές και τους μηχανικούς μας οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μάλα στη συνεχή βελτιστοποίηση του συστήματος».
Η απονομή των βραβείων GREEN4SEA πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση του συνεδρίου GREEN4SEA στο πλαίσιο της βράβευσης βέλτιστων ναυτιλιακών πρακτικών που αφορούν στην αριστεία στην πρωτοβουλία, την αποτελεσματικότητα και την τεχνολογία. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.green4sea.com/awards.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.