Ελπίδες ότι το πλεόνασμα της προσφοράς του πετρελαίου θα αντισταθμιστεί λόγω της...

Ελπίδες ότι το πλεόνασμα της προσφοράς του πετρελαίου θα αντισταθμιστεί λόγω της παγκόσμιας ανάπτυξης

144
Ελπίδες ότι το πλεόνασμα της προσφοράς του πετρελαίου θα αντισταθμιστεί λόγω της παγκόσμιας ανάπτυξης

Η σημερινή υπερπροσφορά πετρελαίου στη διεθνή ενεργειακή αγορά θα ξεπεραστεί στα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Ρωσίας Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν. Σε μια σύνοδο κορυφής στη Λοζάννη με θέμα τα Commodities ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το πλεόνασμα της προσφοράς στην αγορά θα αντισταθμιστεί λόγω της παγκόσμιας ανάπτυξης, της ενδυνάμωσης της οικονομίας του αναπτυσσόμενου κόσμου και της αύξησης της κατανάλωσης σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.
Για τον κ. Σέτσιν η νέα τάξη πραγμάτων θα πάρει κάποιο χρόνο για να επιτευχθεί. Η αναγκαία νέα ισορροπία της ενεργειακής αγοράς που σήμερα είναι σε φάση αναδιοργάνωσης και συθέμελων αναπροσαρμογών λόγω των ανακατατάξεων στη παγκόσμια βιομηχανία και το εμπόριο προβληματίζει όλους τους αναλυτές.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αγορά θα χαρακτηρίζεται από τη συνεχή αστάθεια και η λήψη στρατηγικών αποφάσεων θα απαιτεί μια πλήρη ανάλυση των βραχυπρόθεσμων και των θεμελιωδών παραγόντων που επηρεάζουν τον κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.