Επιπρόσθετοι περιορισμοί βυθίσματος στην Διώρυγα του Παναμά

Επιπρόσθετοι περιορισμοί βυθίσματος στην Διώρυγα του Παναμά

164
Επιπρόσθετοι περιορισμοί βυθίσματος στην Διώρυγα του Παναμά

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά (ACP) εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες σχετικά με τον διάπλου της διώρυγας (Nr. A-14-2016). Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι από τις 29 Απριλίου 2016 το μέγιστο βύθισμα των πλοίων που θα εισέρχονται στην διώρυγα θα πρέπει να είναι 11,74 μέτρα (38,5 πόδια) σε «tropical fresh water» (TFW – density of 0.9954 at 29.4oC).
Πλοία των οποίων το βύθισμα ξεπερνά τα 11,74 μέτρα σε «TFW draft» θα πρέπει είτε να περιμένουν μέχρι την 29η Απριλίου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα νέα επίπεδα της λίμνης Gatun, που επηρεάζει τη στάθμη των λεκανών, είτε να εκφορτώσουν μέρος του φορτίου τους για να μπορέσουν να διαπλεύσουν τη διώρυγα.
Να σημειωθεί ότι πλοία που έχουν φορτώσει από την 1η Απριλίου 2016 και έπειτα ακολουθούν τα όσα ορίζει η νέα εγκύκλιος, ενώ σε όσα πλοία έχουν φορτωθεί πριν από την 1η Απριλίου τους δίνεται η δυνατότητα να διαπλεύσουν τη διώρυγα με μέγιστο βύθισμα αυτό που είχε οριστεί κατά την ημέρα ολοκλήρωσης της φόρτωσής τους.
Το Standard P&I Club συμβουλεύει τα μέλη του να ενημερωθούν σχετικά με τη νέα εγκύκλιο, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τον διάπλου της διώρυγας.

Φωτό: flickr.com/Jose Jiménez

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.