Η Kenya Airways επανεξετάζει τη στρατηγική της προκειμένου να επιβιώσει

Η Kenya Airways επανεξετάζει τη στρατηγική της προκειμένου να επιβιώσει

48
Η Kenya Airways επανεξετάζει τη στρατηγική της προκειμένου να επιβιώσει

Μετά από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της η Kenya Airways αναμένεται να επανεξετάσει άμεσα τη στρατηγική της προκειμένου να επιβιώσει.
Οι λειτουργικές ζημίες ύψους 251 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2015 αναγκάζουν τη γνωστή εταιρεία της Αφρικής να αναζητήσει άμεσα μετρητά αλλά και να εφαρμόσει σχέδια για την εξοικονόμηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Μετά από την πώληση ακινήτων τόσο στην Κένυα, όσο και σε διεθνείς προορισμούς αλλά και την αναστολή όλων των εργασιών για τη γιγάντωση του αεροδρομίου του Ναϊρόμπι σε διεθνή κόμβο και την πώληση χρονοθυρίδων στο Heathrow η εταιρεία ανακοίνωσε την περικοπή 600 θέσεων εργασίας. Ο μεγαλύτερος και πιο παλαιός αερομεταφορέας στην κεντροανατολική Αφρική έχει επίσης συρρικνώσει το στόλο του από 52 σε 36 αεροσκάφη. Η ελευθέρωση των αεροπορικών συνδέσεων στην Αφρική, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην περιοχή και η δυσκολία ως προς την ανάπτυξη στην εθνική οικονομία όσο και στην αφρικανική ήπειρο συντελούν στη μείωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του κάποτε κραταιού αερομεταφορέα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.