Η Βραζιλία αντιμέτωπη με τη γρίπη των χοίρων, τον ιό Ζίκα και...

Η Βραζιλία αντιμέτωπη με τη γρίπη των χοίρων, τον ιό Ζίκα και τη διαφθορά

95
Η Βραζιλία αντιμέτωπη με τη γρίπη των χοίρων, τον ιό Ζίκα και τη διαφθορά

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας αναφέρει ότι ο ιός Η1Ν1 (γνωστός και ως ο ιός της γρίπης των χοίρων) έχει ήδη προκαλέσει σχεδόν διπλάσιους θανάτους σε ανθρώπους στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τη Βραζιλία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών.
Το υπουργείο δήλωσε την Τρίτη ότι η ασθένεια οδήγησε σε 71 θανάτους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2016, σε σύγκριση με 36 στο σύνολο του 2015 .
Από τους 71 θανάτους, οι 55 αναφέρθηκαν στην περιφέρεια του Σάο Πάολο. Η χώρα καταγράφει επίσης τους τελευταίους μήνες πολυάριθμα κρούσματα του ιού Ζίκα, του δάγκειου πυρετού και του chikungunya.
Το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων οξύνεται σε μια σημαντική περίοδο για τη Βραζιλία, η οποία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον ερχόμενο Αύγουστο ενώ η Μπραζίλια παλεύει στην κυριολεξία με τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών και ένα εκτεταμένο κύμα δημόσιας διαφθοράς όπως αποκαλύφθηκε με τα σκάνδαλα στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.