Το Πεκίνο ευθυγραμμίζεται με τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας...

Το Πεκίνο ευθυγραμμίζεται με τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας Κορέας

66
Το Πεκίνο ευθυγραμμίζεται με τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας Κορέας

To υπουργείο Εμπορίου της Κίνας την Τρίτη απαγόρευσε τις εισαγωγές χρυσού και σπάνιων γαιών από τη Βόρεια Κορέα αλλά και τις εξαγωγές προς την χώρα καυσίμων και άλλων προϊόντων πετρελαίου που πιθανώς να χρησιμοποιούνται από την Πιονγιάνγκ ως καύσιμα πυραύλων. Η πολιτική απόφαση του Πεκίνου είναι πλέον σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας Κορέας και αναμένεται να επηρεάσει αφενός τον μεταφορικό χάρτη στην περιοχή αλλά και τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα στις αρχές Μαρτίου με το οποίο επεκτείνονται οι υπάρχουσες κυρώσεις του ΟΗΕ με στόχο την αποδυνάμωση της Βόρειας Κορέας η οποία επενδύει στα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της. Ως γνωστόν η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε μια τέταρτη πυρηνική δοκιμή τον Ιανουάριο και ξεκίνησε την κατασκευή ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τον Φεβρουάριο. Τόσο η Σεούλ όσο και το Τόκιο παρακολουθούν με ανησυχία τη στρατιωτική φρενίτιδα της δικτατορικής κυβέρνησης στην Πιονγιάνγκ.
Οι εξαγωγές κοιτασμάτων από τα ορυχεία της χώρας είναι ένα βασικό έσοδο της οικονομίας της Βόρειας Κορέας, η οποία είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.