Γιατί δεν πρέπει να εξαρτόμαστε αποκλειστικά από το GPS

Γιατί δεν πρέπει να εξαρτόμαστε αποκλειστικά από το GPS

766
Γιατί δεν πρέπει να εξαρτόμαστε αποκλειστικά από το GPS

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Japan P&I Club, δεκάδες πλοία στα σύνορα Νότιας και Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους δέκτες του Global Positioning System (GPS) που διαθέτουν, γεγονός το οποίο δυσκολεύει την διέλευση τους γύρω από την χερσόνησο της Κορέας.
Ειδικότερα, τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί μια αυξημένη δραστηριότητα παρεμβολών της Βόρειας Κορέας στην επικοινωνία των επίγειων συστημάτων GPS με τους αντίστοιχους δορυφόρους του, με αποτέλεσμα τα συστήματα δορυφορικής ναυσιπλοΐας του πλοίου να μην λειτουργούν κατά την διάρκεια των παρεμβολών.
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποιο ναυτικό ατύχημα, παρόλα αυτά το club συμβουλεύει τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά την προσέγγιση λιμένων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας και να είναι προετοιμασμένα για τυχόν αξιοποίηση δευτερευόντων συστημάτων ναυσιπλοΐας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.