H Γερμανική κυβέρνηση επενδύει στην καινοτομία του ναυπηγικού τομέα

H Γερμανική κυβέρνηση επενδύει στην καινοτομία του ναυπηγικού τομέα

127
H Γερμανική κυβέρνηση επενδύει στην καινοτομία του ναυπηγικού τομέα

Ήδη από το 2005 το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας (BMWi) προωθεί την εισαγωγή της καινοτομίας στον χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας της Γερμανίας μέσω της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Η καινοτομία στη ναυπηγική βιομηχανία εξασφαλίζει ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας».
Το πρόγραμμα πλέον έχει τεθεί πλήρως σε εφαρμογή, εμπλουτισμένο όμως και με νέα μέτρα.
Έτσι, λοιπόν, για το 2016 τα πέντε βορειο-γερμανικά κρατίδια της Βρέμης, του Αμβούργου, του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, της Κάτω Σαξωνίας και του Σλέσβιχ-Χολστάιν θα χρηματοδοτηθούν από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για ενεργοποίηση δράσεων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ναυπηγικής τους βιομηχανίας με ένα συνολικό ποσό που αγγίζει τα € 37.500.000.
Συγκεκριμένα στόχος του ανωτέρω προγράμματος είναι η δημιουργία ισχυρών κινήτρων για την αύξηση των επενδύσεων σε καινοτόμα προϊόντα και διαδικασίες, πάντα στον τομέα των ναυπηγήσεων. Η έμφαση δίνεται κατά κύριο λόγο στην προώθηση νέων ναυπηγήσεων αλλά και μετασκευών καθώς και κατασκευή νέων ναυπηγικών υποδομών.

Φωτό: www.meyerwerft.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.