Σε ανανέωση στόλου δεξαμενόπλοιων και αεροσκαφών προχωρά η Τεχεράνη

Σε ανανέωση στόλου δεξαμενόπλοιων και αεροσκαφών προχωρά η Τεχεράνη

193
Σε ανανέωση στόλου δεξαμενόπλοιων και αεροσκαφών προχωρά η Τεχεράνη

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της Τεχεράνης προκειμένου να ανανεωθεί άμεσα ο στόλος δεξαμενοπλοίων αλλά και αεροσκαφών της χώρας. Η ιρανική κρατική εταιρεία διαχείρισης δεξαμενοπλοίων NITC σκοπεύει ή μάλλον αναζητά άμεσα τρόπους για να αντικαταστήσει πάνω από 20 δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένων 11 Very Large Crude Carriers ( VLCC ) και 10 Suexmaxes που κατασκευάστηκαν πριν το 1999 αλλά και δέκα άλλων μεγάλου τονάζ δεξαμενοπλοίων που κατασκευάστηκαν το 2000. Η NITC διαθέτει έναν στόλο 70 πλοίων, τα μισά από τα οποία είναι σχετικά σύγχρονης τεχνολογίας και κατασκευής. Η ανανέωση του στόλου μεγάλων δεξαμενοπλοίων θα απαιτήσει κεφάλαια ύψους δυόμιση δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Παρά το γεγονός ότι όλα τα δεξαμενόπλοια είναι διπλού τοιχώματος και συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανονισμούς, η χρονολογία κατασκευής τους και ο τεχνολογικός εξοπλισμός τους τα καθιστά μη ανταγωνιστικά σύμφωνα με εκπροσώπους της Τεχεράνης.
Στον τομέα των αεροσκαφών ο γηραιός στόλος της Iran Air απαιτείται άμεσα να αντικατασταθεί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην επέλαση των διεθνών αερομεταφορέων στη χώρα. Τα 43 αεροσκάφη του κρατικού αερομεταφορέα είναι ήδη υπερήλικα και ο υπουργός μεταφορών της χώρας υπέγραψε ήδη προσύμφωνο με την Airbus για την απόκτηση 127 νέων αεροσκαφών. Ανάμεσα στα αεροσκάφη συμπεριλαμβάνονται και 8 Airbus A380 τα οποία είναι τα μεγαλύτερα αεροσκάφη σε χωρητικότητα σήμερα στους αιθέρες. Μακροπρόθεσμα οι αερομεταφορείς της χώρας έχουν “ανάγκη” από 400 νέα αεροσκάφη γεγονός που έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς διεθνείς κατασκευαστές και προμηθευτές εξοπλισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.