Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας ζητά την υιοθέτηση διαδικασιών για τη βελτίωση...

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας ζητά την υιοθέτηση διαδικασιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

100
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας ζητά την υιοθέτηση διαδικασιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

O Κινέζος αναπληρωτής Πρωθυπουργός Zhang Gaoli προέτρεψε όλους τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας σε μια “θετική δράση διαρκείας” για την αντιμετώπιση της πίεσης που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας που δυσχεραίνει την οικονομία και τον ισολογισμό της.
Οι δηλώσει αυτές, οποίες προκάλεσαν πολυποίκιλες αντιδράσεις από τον εθνικό και διεθνή Τύπο, έγιναν κατά τη διάρκεια περιοδείας στην περιοχή Hunan, οποία διήρκησε δύο μέρες την περασμένη εβδομάδα.
«Η Κίνα παραμένει στο στάδιο της εκβιομηχάνισης και της αστικοποίησης με μεγάλες δυνατότητες και με μια ανθεκτική οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Zhang Gaoli.
Ο κ. Zhang ζήτησε επίσης από τους κρατικούς λειτουργούς να υιοθετήσουν διαδικασίες και πολιτικές που θα έχουν ως κύριο σκοπό τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων.
“Υπάρχουν περισσότερες ελπίδες παρά δυσκολίες”, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός ενώ ζήτησε από τους κρατικούς λειτουργούς της χώρας να προχωρήσουν στην άμεση υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα αλλά και οι «επιχειρήσεις ζόμπι» όπως τις ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κινέζος αξιωματούχος προσκάλεσε όλους τους φορείς να επικουρήσουν περισσότερες προσπάθειες για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας αλλά και την προώθηση νέων γεωγραφικών περιοχών που έχουν περιθώρια ανάπτυξης.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.