Δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η Amazon στην αγορά δικών της πλοίων κοντέινερ

Δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η Amazon στην αγορά δικών της πλοίων κοντέινερ

447
Δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η Amazon στην αγορά δικών της πλοίων κοντέινερ

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η Amazon σκοπεύει να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά δικών της πλέον πλοίων κοντέινερ. Η πανίσχυρη αυτοκρατορία του Τζεφ Μπέζος είναι πλέον γνωστό ότι κινείται επευσμένα προκειμένου να αποκτήσει δικό της ισχυρό στόλο. Οι υπεύθυνοι του αμερικανού εμπορικού κολοσσού αναζητούν νέες οικονομίες κλίμακας σε κάθε τομέα της διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού και μεταφορών. Με αυτή τη στρατηγική επιλογή η Amazon θα επικρατήσει όχι μόνο ως βασικός παίκτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και στο σύνολο της αλυσίδας μεταφορών και αποθήκευσης προϊόντων.
Η απόκτηση πλοίων είναι το τελευταίο μέρος της στρατηγικής αυτής, αφού η υπέρογκη πλεονάζουσα χωρητικότητα στον παγκόσμιο στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα επιτρέψει στον Τζεφ Μπέζος μια νέα κίνηση ματ: H εταιρεία σκοπεύει όχι μόνο να αγοράσει πλοία εμπορευματοκιβωτίων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές αλλά και να τα χρησιμοποιήσει και ως αποθηκευτικούς χώρους κοντά σε κομβικά λιμάνια και εμπορικές περιοχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων σκαφών η Amazon θα μπορεί να παρακάμπτει πλέον τη “συνήθη” μεταφορική αλυσίδα και να προσεγγίζει κατευθείαν τους καταναλωτές με λιγότερους εμπλεκόμενους διαμεταφορείς, λιγότερο χρόνο αναμονής και κόστος μεταφοράς και μηδενικό σχεδόν κόστος αποθήκευσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.