Φωτογραφίες από το εντυπωσιακό mega yacht project «Kilkea»

Φωτογραφίες από το εντυπωσιακό mega yacht project «Kilkea»

331
Φωτογραφίες από το εντυπωσιακό mega yacht project «Kilkea»

Στα ναυπηγεία Vard της Νορβηγίας βρίσκεται υπό κατασκευή ένα νέο, άκρως εντυπωσιακού σχεδιασμού mega yacht, που φέρει το όνομα «Kilkea». Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση του σκάφους να φαίνεται αρκετά σκληρή, αλλά ο σχεδιασμός υπακούει στη ανάγκη το νέο γιοτ να είναι σε θέσει να πλεύσει ακόμα και στις πιο δύσκολες θάλασσες και υπό ιδιαιτέρως κακές καιρικές συνθήκες.
Το νέο mega yacht θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 36 άτομα, να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 15,4 κόμβους και αναμένεται να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη μέσα στο τρέχον έτος.
Το σκάφος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης τόσο των επιβατών όσο και του πληρώματός του για μία χρονική περίοδο έως και 30 ημέρων, χωρίς να χρειαστεί να προσεγγίσει κάποιο λιμάνι ή σταθμό ανεφοδιασμού.
Να σημειωθεί ότι το νέο σκάφος έχει σχεδιαστεί με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που θα επιτρέπει τα ταξίδια σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, ενώ η γάστρα του σκάφους κατηγορίας ICE-C θα επιτρέπει ταξίδια και σε περιοχές με πάγους. Επιπλέον το σκάφος θα συμμορφώνεται με όσα ορίζονται από τους κανονισμούς του Passenger Yacht Code.

42

Φωτό: www.superyachttimes.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.