Τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην ΟΛΘ ΑΕ αποφάσισαν τη...

Τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην ΟΛΘ ΑΕ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας

60
Τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην ΟΛΘ ΑΕ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζόμενων στην ΟΛΘ ΑΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με αποχή από την εργασία του Σαββάτου -Κυριακής 2 & 3/4/2016 καθώς και την αποχή από υπερωρίες τη Δευτέρα 4/4/2016.
Την Δευτέρα 4/4/2016, θα συνεδριάσουν εκ νέου οι σύλλογοι και τα σωματεία
Εργαζομένων, προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Επιλέγουμε τη διαδικασία του προσδιορισμού ανά βδομάδα της μορφής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όχι μόνο με βάση τα δεδομένα και τις εξελίξεις στην επιχειρούμενη πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στους χρήστες των λιμενικών υπηρεσιών.
Υπενθυμίζουμε ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνητικών οργάνων και των διοικήσεων της ΟΛΘ ΑΕ που δυστυχώς τη τελευταία δεκαετία δεν έχει προχωρήσει ούτε στο μίνιμουμ των αναγκαίων προσλήψεων στο λιμάνι με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε καθεστώς ασφαλείας στη κυριολεξία από το 2010 μέχρι σήμερα.
Η απόχή από εργασία Σάββατου Κυριακής και υπερωριών αναδεικνύει τα τεράστια
προβλήματα ανταπόκρισης στις καθημερινές εργασίες και τη μέγιστη προσπάθεια
των εργαζόμενων να ανταποκριθούν στις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης αλλά και στη
διαχείριση όλων των τρεχουσών εργασιών.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει απευθυνθεί εγγράφως στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί, ως προκύπτει από τον θεσμικό του ρόλο, για την εξέλιξη των ενεργειών Τροποποίησης της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο».

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.