Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο κατά τη...

Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο κατά τη διάρκεια επισκευής

466
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο κατά τη διάρκεια επισκευής

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 08:40 στο υπό γερμανική σημαία και μήκους 110 μέτρων δεξαμενόπλοιο «Julius Rütgers», το οποίο βρισκόταν για επισκευές στα ναυπηγεία «Meidericher Schiffswerft» στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άτομα, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ τα σώματά τους βρέθηκαν να εκτινάσσονται δεκάδες μέτρα μακριά από το πλοίο.
Ένας ακόμα εργάτης -σύμφωνα με την αστυνομία του Ντούισμπουργκ- αγνοείται και παρά τις μέχρι τώρα έρευνες των σωστικών συνεργείων δεν έχει εντοπισθεί.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι τρεις εργάτες κατά τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν πάνω στο πλοίο εκτελώντας επισκευαστικές εργασίες.
Άμεση υπήρξε η επέμβαση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και η φωτιά έχει τεθεί εδώ και λίγη ώρα υπό πλήρη έλεγχο.
Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του ναυπηγείου «Meidericher Schiffswerft» ανέφερε ότι το ναυπηγείο δεν φέρει καμμία ευθύνη για την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο.
Τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος έχουν αναλάβει εμπειρογνώμονες της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντούισμπουργκ.
ex2

ex1

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/MARCEL KUSCH / www.rp-online.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.