Η Hapag-Lloyd θα παραμείνει στις ηγέτιδες ναυτιλιακές εταιρείες μέσω συγχώνευσης ή εξαγοράς...

Η Hapag-Lloyd θα παραμείνει στις ηγέτιδες ναυτιλιακές εταιρείες μέσω συγχώνευσης ή εξαγοράς άλλης εταιρείας

122
Η Hapag-Lloyd θα παραμείνει στις ηγέτιδες ναυτιλιακές εταιρείες μέσω συγχώνευσης ή εξαγοράς άλλης εταιρείας

O εβδομήντα οκτώ ετών Γερμανός επιχειρηματίας Klaus-Michael Kühne, ο επίτιμος πρόεδρος και κύριος της πλειοψηφίας των μετοχών (53,30%) της εταιρείας διεθνών μεταφορών «Kühne + Nagel» με έδρα την Ελβετία και κάτοχος μίας περιουσίας που αγγίζει τα 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, φιλοδοξεί να ξαναχτίσει τη ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd.
Σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016 δήλωσε ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Hapag-Lloyd θα παραμείνει στις ηγέτιδες ναυτιλιακές εταιρείες μέσω μία συγχώνευσης ή εξαγοράς άλλης εταιρείας», καθώς μόνο αναπτυσσόμενη η ίδια δεν μπορεί να επιτύχει αυτόν το στόχο.
Να σημειωθεί ότι ο Klaus-Michael Kühne είναι ένας από τους μεγαλομετόχους της Hapag-Lloyd και πιστεύει ακράδαντα την ανάγκη της επιχειρηματικής συγκέντρωσης, ενώ θεωρεί ότι η Hapag-Lloyd δεν μπορεί να μείνει μόνο στη συνεργασίας και συγχώνευση με την εταιρεία CSAV της Χιλής, πρωτοβουλία του ίδιου του Kühne. «Η Hapag-Lloyd πρέπει να γίνει μεγαλύτερη για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους μεγάλους παίκτες του χώρου», που για τον Kühne είναι οι CMA και η Maersk.
Για το μεγαλομέτοχο της Hapag-Lloyd ένας δυνητικός εταίρος της εταιρείας θα πρέπει να αναζητηθεί στην Ασία, ενώ για το ζήτημα του κατά πόσο θα πρέπει να είναι στόχος η αγορά μεγάλων πλοίων μεταφορικής ικανότητας άνω των 18.000 teus ο ίδιος επισημαίνει ότι «αυτό είναι ένα από τα άλυτα προβλήματα της Hapag-Lloyd», σημειώνοντας ότι «η ναυτιλιακή εταιρεία θα πρέπει να το εξετάσει με μεγάλη σοβαρότητα».

Φωτό: www.hapag-lloyd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.