Η πολιτική της ΕΕ εναντιώνεται στο Πεκίνο

Η πολιτική της ΕΕ εναντιώνεται στο Πεκίνο

130
Η πολιτική της ΕΕ εναντιώνεται στο Πεκίνο

H Κίνα ανησυχεί για την “απρόσμενα” σκληρή στάση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) σχετικά με τις “φθηνές” εισαγωγές χάλυβα από την Κίνα. Την παρατήρηση αυτή εξέφρασε την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Η ΕΕ κάλεσε τα κράτη μέλη της την περασμένη Τετάρτη να υποστηρίξουν τη μείωση των φθηνών εισαγωγών χάλυβα από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία με την επιτάχυνση και τον εξορθολογισμό των μέτρων που θα περιορίζουν φαινόμενα διαστρέβλωσης του ευρωπαϊκού δικαίου περί ανταγωνισμού και των φαινομένων ντάμπινγκ στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η Επιτροπή δήλωσε ότι μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες της σχετικά με το θέμα αυτό κατά δύο μήνες, φέρνοντας το χρόνο απόκρισης της ΕΕ στο ίδιο χρονικό πλαίσιο αντίδρασης με άλλες χώρες.
Οι πολιτικές της ΕΕ θα εμποδίσουν τους Κινέζους εξαγωγείς στην άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους, δήλωσε αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείοy στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ενώ τόνισε ότι η πλεονάζουσα παραγωγή και εμπορία χάλυβα είναι ένα παγκόσμιο βιομηχανικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας.
Σύμφωνα με το Πεκίνο ο εμπορικός προστατευτισμός της ΕΕ δεν θα λύσει το πρόβλημα. “Η Κίνα ήταν ανέκαθεν υπέρμαχος μέτρων που περιορίζουν τον αθέμιτο προστατευτισμό υπηρεσιών και βιομηχανιών και αναμένει από την ΕΕ να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της” δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ο αρμόδιος Κινέζος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.