Η δυσοίωνη κατάσταση της ναυλαγοράς “χτυπά” και την Hanjin Shipping

Η δυσοίωνη κατάσταση της ναυλαγοράς “χτυπά” και την Hanjin Shipping

267
Η δυσοίωνη κατάσταση της ναυλαγοράς “χτυπά” και την Hanjin Shipping

O κάποτε κραταιός ναυτιλιακός κολοσσός της Νότιας Κορέας Hanjin Shipping ανακοίνωσε την πώληση του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του στο Λονδίνο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δυσοίωνη κατάσταση στη ναυλαγορά. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015, μετά από σκληρές περικοπές αλλά και πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων, η Hanjin Shipping επέλεξε να διαθέσει προς πώληση ορισμένα ακίνητά της σε μητροπόλεις του εξωτερικού αλλά και ορισμένων λιμενικών τερματικών σταθμών προκειμένου να περιορίσει το αντίκτυπο της συνεχιζόμενης καθίζησης των ναύλων στον κλάδο της dry και liner ναυτιλίας.
To κτίριο στο Λονδίνο θα πωληθεί, με αντίτιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Απριλίου, σε άγνωστο αγοραστή. Η Hanjin έχει ως στόχο τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής της ρευστότητας ενώ τα έσοδα από την πώληση θα συμβάλουν στην αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων της, οι οποίες σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ξεπερνούν πλέον τα 406 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.