Από τις 20 Απριλίου το SPEEDRUNNER III αναμένεται να συνδέει την Πάτρα...

Από τις 20 Απριλίου το SPEEDRUNNER III αναμένεται να συνδέει την Πάτρα με τη Σάμη και την Ιθάκη

491
Από τις 20 Απριλίου το SPEEDRUNNER III αναμένεται να συνδέει την Πάτρα με τη Σάμη και την Ιθάκη

Τον τελευταίο καιρό η ΙΟΝΙΑΝ GROUP βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με στόχο τη μίσθωση ταχύπλοου πλοίου στην γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, και καθώς φαίνεται οι υπογραφές έπεσαν και το SPEEDRUNNER III θα είναι το νέο απόκτημα της Ζακύνθου αλλά θα εξυπηρετεί και την Κεφαλονιά.

Όπως προκύπτει από τις υπάρχουσες πληροφορίες -καθώς ακόμα η ΙΟΝΙΑΝ GROUP δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση- τα δρομολόγια Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη αναμένεται να ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, με την διάρκεια του ταξιδιού να φτάνει τη 1 ώρα και 45 λεπτά, όταν μέχρι πρότινος το ταξίδι Πάτρα-Σάμη διαρκούσε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Επίσης, το SPEEDRUNNER III σχεδιάζεται να συντονίσει τα δρομολόγιά του με αυτά των εταιρειών που εκτελούν τα ταξίδια από τα μεγάλα ιταλικά λιμάνια προς την Πάτρα, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση και οι επιβάτες που το επιθυμούν να ταξιδεύουν χωρίς μεγάλες αναμονές από και προς το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου.

Σε κάθε περίπτωση, εάν -εν τέλει- το SPEEDRUNNER III εισέλθει στην γραμμή της Κεφαλονιάς αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τόσο τα ακτοπλοϊκά δεδομένα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, όσο και τις μετακινήσεις εντός του νησιού της Κεφαλονιάς καθώς λέγεται ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να δρομολογήσει δικά της λεωφορεία από και προς Αργοστόλι.

Να σημειωθεί ότι το SPEEDRUNNER ΙΙΙ κατασκευάστηκε το 1999, αναπτύσσει ταχύτητα έως και 30 κόμβους και δύναται να μεταφέρει 800 επιβάτες και 150 αυτοκίνητα.

Φωτό: www.youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.