Aτέλειωτη η αναμονή για τα δεξαμενόπλοια έξω από το Caracas

Aτέλειωτη η αναμονή για τα δεξαμενόπλοια έξω από το Caracas

692
Aτέλειωτη η αναμονή για τα δεξαμενόπλοια έξω από το Caracas

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, μεγάλες καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί στο μεγαλύτερο λιμένα εξαγωγής πετρελαίου στην Βενεζουέλα, οι οποίες έχουν προκαλέσει μια «ουρά» δεξαμενοπλοίων μέχρι και το γειτονικό Curacao!
Ειδικότερα, περίπου 70 tankers βρίσκονται αγκυροβολημένα έξω από τους τερματικούς σταθμούς της PDVSA (κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας) σε Βενεζουέλα και Καραϊβική.
Το περιστατικό θυμίζει μια περσινή περίπτωση στην οποία η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να αποπληρώσει τους βασικούς προμηθευτές της για το εισαγόμενο πετρέλαιο, αλλά η φετινή περίπτωση διαφέρει. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τοπικές πηγές οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα στον λιμένα του Jose – στον οποίο από τα 11 loading arms, μόνο τα 4 δουλεύουν. (Τα loading arms είναι σωληνώσεις που συνδέουν τις σωληνώσεις του πλοίου με αυτές τους τερματικούς σταθμούς, και έτσι επιτρέπουν τη μεταφορά πετρελαίου).
Εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων αναφέρει πως το παραπάνω περιστατικό αυξάνει το μέσο χρόνο παραμονής των δεξαμενοπλοίων από 40 ώρες σε 4 μέρες!
Πηγές από το διάφορα σωματεία και τους traders αναφέρουν πως η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει εάν δεν υπάρξει σύντομα αποκατάσταση του εξοπλισμού.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.