Ο δείκτης Baltic Dirty Tanker Index συνεχίζει να παρουσιάζει άνοδο προς τις...

Ο δείκτης Baltic Dirty Tanker Index συνεχίζει να παρουσιάζει άνοδο προς τις 800 μονάδες

325
Ο δείκτης Baltic Dirty Tanker Index συνεχίζει να παρουσιάζει άνοδο προς τις 800 μονάδες

Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας
Στην παγκόσμια ναυλαγορά, η αγορά των bulkers συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονες προκλήσεις καθώς την περασμένη Τετάρτη σημείωσε σημάδια καθόδου μετά από 23 συνεχόμενες μέρες ανοδικής τάσης από τις 11. Φεβρουαρίου. Εκτιμάται ότι τα σημάδια ύφεσης δε θα υποχωρήσουν, καθώς η Κίνα θα κινείται σε τάση υποχώρησης στη ζήτησή της για εισαγωγές κύριων αγαθών. Τα έσοδα των πλοίων στο μεγαλύτερο μέγεθος – capesize – διαμορφώθηκαν χθες σε λιγότερο από $2,000/ημέρα, ενώ ο γενικός δείκτης Baltic Dry Index έκλεισε στις 392 μονάδες.
Στη ναυλαγορά των tankers, η βδομάδα αυτή στιγματίζεται από εκπληκτική άνοδο. Στη διαδρομή AG – USG, τα επίπεδα ναυλαγοράς WS διακυμαίνονται περίπου στις 50 μονάδες ($39,000/ημέρα), σημειώνοντας αύξηση 22 μονάδων από την προηγούμενη βδομάδα και 8 μονάδων από το τέλος του Ιανουαρίου (42 μονάδες – $49,000/ημέρα).
Ο δείκτης Baltic Dirty Tanker Index που καθρεφτίζει την απόδοση της ναυλαγοράς των crude tankers συνεχίζει να παρουσιάζει άνοδο προς τις 800 μονάδες, τερματίζοντας χθές στις 872 μονάδες, όταν πλησίαζε τις 900 μονάδες στο τέλος του Ιανουαρίου.
Στη ναυλαγορά των containers, ο δείκτης Shanghai Container Freight Index διαμορφώνεται τώρα κάτω από τις 700 μονάδες, και η τωρινή κατάσταση επιβεβαιώνει για μια ακόμη βδομάδα τις μειωμένες προσδοκίες για υποχώρηση της ύφεσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.