Τέσσερα πλοία της Βόρειας Κορέας μετά από κινεζικό αίτημα βγαίνουν από τη...

Τέσσερα πλοία της Βόρειας Κορέας μετά από κινεζικό αίτημα βγαίνουν από τη μαύρη λίστα του ΟΗΕ

163
Τέσσερα πλοία της Βόρειας Κορέας μετά από κινεζικό αίτημα βγαίνουν από τη μαύρη λίστα του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετά από επίσημο αίτημα της Κίνας αποφάσισε την άρση των κυρώσεων για τέσσερα πλοία, που είχαν μπει στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Εθνών για διασυνδέσεις με εμπόριο όπλων για λογαριασμό της Πιονγιάνγκ. Η συμφωνία επήλθε -σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης- μετά τις διαβεβαιώσεις που παρέσχε η Κίνα ότι στα εν λόγω πλοία δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν πληρώματα από την Βόρεια Κορέα.
Συγκεκριμένα το Πεκίνο ζήτησε στα μέσα Μαρτίου την βοήθεια των ΗΠΑ για την αφαίρεση από την προαναφερθείσα λίστα των τεσσάρων πλοίων, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σήμα που απέστειλε η μόνιμη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε ψηφίσει νέες, αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας, με την Κίνα που αποτελεί τον πλέον σημαντικό εμπορικό εταίρο της Πιονγιάνγκ, να δίνει τη συγκατάθεσή της.

Φωτό: flickr.com/Aaron Huynh

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.