Η κινεζική αγορά κρουαζιέρας διευρύνεται με νέες εταιρείες και πλοία

Η κινεζική αγορά κρουαζιέρας διευρύνεται με νέες εταιρείες και πλοία

84
Η κινεζική αγορά κρουαζιέρας διευρύνεται με νέες εταιρείες και πλοία

Μία ακόμα κινεζική εταιρεία κρουαζιέρας η Diamond Cruise αναμένεται να ξεκινήσει εφέτος τη λειτουργία της, με το πλοίο «Glory of the Seas». Η έτερη εγχώρια κινεζική εταιρεία κρουαζιέρας που δραστηριοποιείται ήδη στις θάλασσες και τα λιμάνια της Κίνας είναι η Bohai Ferry, η οποία εισήλθε στο χώρο της κρουαζιέρας 2014 διατηρώντας παράλληλα τα ακτοπλοϊκά της δρομολόγια.
Νομικώς, η Diamond Cruise ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 στις Μπαχάμες, με έδρα όμως την Σαγκάη, και είναι θυγατρική της εταιρείας Tai Hu Cruise Management Company (THCM). Η τελευταία ανήκει στο κινεζικό γραφείο ταξιδίων Suzhou Taihu Travel (ΟΤΙ), με έτος ίδρυσης το 1993.
Η εταιρεία απέκτησε το ναυπηγημένο το 2001 «Explorer», το οποίο παλαιότερα ανήκε στο στόλο της Royal Caribbean, της Celestyal Cruises και νωρίτερα στην εταιρεία Royal Olympic.
Το πλοίο, έχοντας υποστεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού στα ναυπηγεία της Σαγκάης Huarun Dadong, αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του τον ερχόμενο Απρίλιο. Το «Glory of the Seas» θα εκτελεί δρομολόγια στις θάλασσες και τα λιμάνια της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, που αποτελούν πόλο έλξης για τους Κινέζους.
Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jian Liu «στα σχέδια της Diamond Cruise είναι η αγορά επιπλέον τριών έως πέντε κρουαζιερόπλοιων μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, με στόχο να προσφέρει στους Κινέζους επιβάτες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις υψηλές απαιτήσεις τους».

Φωτό: http://usa.chinadaily.com.cn/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.