Αυξημένος ο αριθμός των πειρατικών επιθέσεων στην Ασία

Αυξημένος ο αριθμός των πειρατικών επιθέσεων στην Ασία

147
Αυξημένος ο αριθμός των πειρατικών επιθέσεων στην Ασία

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών πειρατείας και ένοπλης ληστείας στις θάλασσες της Ασίας έχει αυξηθεί από 187 σε 200 (+7%) σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση από το Information Sharing Centre (ISC) της Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia (ReCAAP).
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των δηλωμένων περιστατικών αυξάνεται διαρκώς από το 2012, όταν είχαν καταγραφεί μόλις 133 περιστατικά. Ωστόσο, η ReCAAP υπογραμμίζει ότι σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου οι εθνικές αντιπροσωπείες εμφανίστηκαν να αλλάζουν τη ρότα τους. Στη συνάντηση κορυφής που διοργάνωσε ο φορέας παρατηρήθηκε, ίσως για πρώτη φορά, μια διάθεση από τις εθνικές κυβερνήσεις να εξερευνήσουν άμεσα λύσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό- συλλογικό επίπεδο. Είναι πλέον έκδηλη η διάθεση σύμφωνα με την ReCAAP για βελτίωση των προσπαθειών και των μέτρων που θα εξασφαλίσουν την πάταξη των επιθέσεων εναντίον πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.