Τραγωδία με 62 νεκρούς από συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία

Τραγωδία με 62 νεκρούς από συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία

265
Τραγωδία με 62 νεκρούς από συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «flydubai» επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός από τα αεροπλάνα της νωρίς σήμερα το πρωί στη νότια Ρωσία, καθώς και τον απολογισμό των 62 νεκρών επιβαινόντων – πενήντα πέντε επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος – που ανακοινώθηκε από τις ρωσικές αρχές.

“Η flydubai με λύπη της επιβεβαιώνει ότι η πτήση FZ981 συνετρίβη κατά την προσγείωση, καθώς και τον απολογισμό των θυμάτων αυτού του τραγικού δυστυχήματος”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι χθες Παρασκευή στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) και το “δυστύχημα σημειώθηκε στο Ροστόφ επί του Ντον γύρω στις 02:50 (του Σαββάτου)”, ενώ ο κυβερνήτης του Boeing 737-800 ήταν κυπριακής εθνικότητας

Η «flydubai» αναφέρει ακόμη πως “κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συγκεντρώσει πληροφορίες για το δυστύχημα” και προσθέτει πως προσεύχεται για τα θύματα.

Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews, το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Σήμερα το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ροστόφ επί του Ντον ενώ προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους είχε εκδοθεί από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.