Αρνητικές οι προοπτικές για τη ναυτιλία σύμφωνα με την Moody’s

Αρνητικές οι προοπτικές για τη ναυτιλία σύμφωνα με την Moody’s

336
Αρνητικές οι προοπτικές για τη ναυτιλία σύμφωνα με την Moody’s

Η Moody’s Investor Service προέβει σε διόρθωση των εκτιμήσεών της για τη διεθνή ναυτιλία, προβλέποντας πλέον αρνητικές προοπτικές, καθώς εκτιμά ότι η αύξηση της προσφοράς χωρητικότητας η οποία θα ξεπεράσει την αύξηση της ζήτησης το 2016 κατά 2%, θα κρατήσει χαμηλά τους ναύλους, ιδιαίτερα στις αγορές των εμπορευματοκιβωτίων και του χύδην ξηρού φορτίου. Οι προοπτικές για την αγορά των δεξαμενοπλοίων παραμένουν σταθερές καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη ζήτηση για δεξαμενόπλοια.
Στα χύδην ξηρά φορτία οι μειωμένοι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας επηρεάζουν σημαντικά τη ζήτηση για φορτία όπως το σιδηρομετάλλευμα και ο άνθρακας και κατά συνέπεια τη ζήτηση για φορτηγά πλοία. Στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων η Moody’s σημειώνει ότι παρά τις χαμηλές τιμές των καυσίμων που αποτελούν σημαντικό τμήμα του κόστους λειτουργίας των εταιρειών του κλάδου, η αγορά συνεχίζει την πτωτική της πορεία καθώς τα όποια οφέλη από τα χαμηλά σε κόστος καύσιμα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί καθώς οι εταιρείες μείωσαν τις τιμές τους προς τους πελάτες τους για να τονώσουν τη ζήτηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.