Προς κατασκευή του «Baltic Pipe» που θα συνδέει τα συστήματα διανομής φυσικού...

Προς κατασκευή του «Baltic Pipe» που θα συνδέει τα συστήματα διανομής φυσικού αερίου Δανίας και Πολωνίας

65
Προς κατασκευή του «Baltic Pipe» που θα συνδέει τα συστήματα διανομής φυσικού αερίου Δανίας και Πολωνίας

Με επίσημη ανακοίνωσή της την περασμένη Τρίτη η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα διανομής φυσικού αερίου στην Πολωνία «Gaz-System» δημοσιοποίησε τα σχέδιά της για συνεργασία με τον αντίστοιχο διαχειριστή του συστήματος της Δανίας «Energinet.dk» προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής ενός νέου αγωγού, ο οποίος θα επιτρέψει τη σύνδεση των συστημάτων διανομής φυσικού αερίου των δύο χωρών.
Οι δύο φορείς έχουν θέσει ως πρώτο στόχο την ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του 2016 της μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή αυτού του νέου αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος έχει λάβει την ονομασία «Baltic Pipe». Ως ειδικοί σύμβουλοι για την εκπόνηση της μελέτης έχουν αναλάβει οι εταιρείες Ramboll Danmark και BSiPG Gazoprojekt, καθώς και η εταιρεία E&Y.
Ο γενικός στόχος της μελέτης σκοπιμότητας, που έχει ήδη αρχίσει η εκπόνησή της, είναι να προτείνει το βέλτιστο σενάριο της πιθανής σύνδεσης των δύο συστημάτων διανομής αερίου, έτσι ώστε να καθοριστούν όλες οι εμπορικές και τεχνικές του λεπτομέρειες, που θα συνδυαστούν με μία ολοκληρωμένη εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΕΠΕ).
Να σημειωθεί ότι ο νέος αγωγός εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη», το οποίο υποστηρίζει έργα στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.