Η ναυτιλιακή εταιρεία «Rickmers-Reederei» κατέγραψε ζημίες ύψους 135 εκατ. ευρώ το 2015

Η ναυτιλιακή εταιρεία «Rickmers-Reederei» κατέγραψε ζημίες ύψους 135 εκατ. ευρώ το 2015

128
Η ναυτιλιακή εταιρεία «Rickmers-Reederei» κατέγραψε ζημίες ύψους 135 εκατ. ευρώ το 2015

Η ναυτιλιακή εταιρεία «Rickmers-Reederei», που δημιουργήθηκε το 1834 στο Μπρεμενχάφεν, έκλεισε το οικονομικό έτος 2015 με συνολικές ζημίες ύψους 135 εκατ. ευρώ. Το ύψος των ζημιών είναι τέτοιο που καθίσταται πλέον αναγκαία η λήψη μίας ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους, κάτι που θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιστρέψει σε κερδοφορία.
Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ύψος των ζημιών είναι τέτοιο που μπορεί να επηρεάσει άμεσα το εργασιακό καθεστώς των 2.300 εργαζομένων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται σε Αμβούργο και Σιγκαπούρη.
Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της «Rickmers Holding AG» είναι ο Bertram R.C. Rickmers, και ανήκει στην πέμπτη γενιά της οικογένειας που διοικεί τη ναυτιλιακή εταιρεία. Η εταιρεία που εδρεύει στο Αμβούργο, μπορεί να έχει μία μακρά ιστορία σχεδόν 200 ετών, όμως πλέον βρίσκεται και η ίδια αντιμέτωπη με τα άκρως αρνητικά αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την εταιρεία είναι η αποµείωση της αξίας των παγίων στοιχείων της, λόγω των οικονομικών συνεπειών από τη συνεχιζόµενη χρηµατοοικονοµική κρίση.
Η διοίκηση της εταιρείας δεν αναμένει κάποια βελτίωση για το τρέχον έτος. Αντιθέτως αναμένει μείωση των εσόδων και κατά συνέπεια ένα ακόμα χειρότερο οικονομικό αποτέλεσμα για το 2016. Αυτή η πραγματικότητα οδηγεί τον Bertram R.C. Rickmers να τονίζει την ανάγκη τόσο πώλησης επιμέρους επιχειρηματικών τμημάτων του ομίλου όσο και περιορισμού στα επιμέρους κόστη λειτουργίας.
Εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο NDR ανέφερε, μάλιστα, ότι ίσως η μείωση του προσωπικού να αποδειχθεί μη ικανή από μόνη της να αντιστρέψει την κακή οικονομική κατάσταση. Όμως, δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρίνιση των μελλοντικών σχεδίων της διοίκησης, η οποία σε κάθε περίπτωση δέχεται έντονη κριτική για τις επιχειρηματικές κινήσεις και επιλογές της κατά το τελευταίο διάστημα.

Φωτό: flickr.com/Klaus Kehrls

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.