Κυριαρχία της Νότιας Κορέας στην κατάταξη ναυπηγείων με μεγαλύτερη αξία παραγγελιών

Κυριαρχία της Νότιας Κορέας στην κατάταξη ναυπηγείων με μεγαλύτερη αξία παραγγελιών

241
Κυριαρχία της Νότιας Κορέας στην κατάταξη ναυπηγείων με μεγαλύτερη αξία παραγγελιών

Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας κρατούν τα σκήπτρα σε ότι αφορά την παγκόσμια κατάταξη των ναυπηγείων με βάση την αξία των παραγγελιών που έχουν. Το Inforgraphic της ιστοσελίδας www.vesselsvalue.com δείχνει την κυριαρχία της Νότιας Κορέας καθώς στην πρώτη πεντάδα των ναυπηγείων με την μεγαλύτερη αξία παραγγελιών υπάρχουν τρία ναυπηγεία, με δύο εξ αυτών να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις.
Πιο συγκεκριμένα τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Lnd, διαθέτουν παραγγελίες ύψους $24,423 δις και βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας ενώ ακολουθούν τα ναυπηγεία Daewoo με παραγγελίες ύψους $19,901 δις.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται ο όμιλος China State Shipbuilding Corp με παραγγελίες που ανέρχονται σε $15,072 δις.
Στην τέταρτη θέση τα ναυπηγεία Samsung της Νότιας Κορέας με παραγγελίες αξίας $10,469 ενώ την πεντάδα κλείνει το ναυπηγείο Imabari (Ιαπωνία) με αξία παραγγελιών ύψους $9,894 δις.
Παρά τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη, ορισμένα ναυπηγεία παρουσίασαν σημαντική μείωση στο βιβλίο παραγγελιών τους σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015. Τα ναυπηγεία της Hyundai παρουσίασαν την μεγαλύτερη μείωση η οποία διαμορφώθηκε στο 12%. Από τα ναυπηγεία της λίστας μόνο τα ναυπηγεία Imabari είδαν βελτίωση της αξίας των παραγγελιών που έχουν τοποθετηθεί, καθώς αυτές αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με το Μάρτιο του 2015.

top 5 shipbuilders by on order-03

(Πηγή: www.vesselsvalue.com)

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.