Σημαντικό ρόλο στην πάταξη της πειρατείας θέλει να διαδραματίσει η Νιγηρία

Σημαντικό ρόλο στην πάταξη της πειρατείας θέλει να διαδραματίσει η Νιγηρία

76
Σημαντικό ρόλο στην πάταξη της πειρατείας θέλει να διαδραματίσει η Νιγηρία

Συνάντηση κορυφής στην πρωτεύουσα της Ισημερινής Γουινέας Μαλαμπό πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari και ο πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
Ο νιγηριανός πρόεδρος, επισκέπτεται με τους υπουργούς Εξωτερικών, άμυνας και δημόσιας ασφάλειας της Νιγηρίας τη μικρή παραθαλάσσια χώρα της Αφρικής προκειμένου να αναζητήσει λύσεις για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προβλημάτων σε θέματα ασφαλείας τόσο στον κόλπο της Γουινέας όσο και στο δέλτα του Νίγηρα. ΅
Η Νιγηρία επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως προς την πάταξη της πειρατείας και των ληστρικών επιθέσεων εναντίον πλοίων στην ευρύτερη περιοχή και αναζητά συμμάχους από τις γειτονικές χώρες που παραμένουν επιφυλακτικές για τις προθέσεις της νιγηριανής κυβέρνησης στην Αμπούτζα.
Ο πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας ωστόσο επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με τη Νιγηρία και ως προς αυτή την κατεύθυνση τίμησε τον νιγηριανό πρόεδρο με το υψηλότερο και πιο τιμητικό παράσημο της χώρας του.
Στη διήμερη επίσκεψη των νιγηριανών αξιωματούχων θα συζητηθούν για πρώτη φορά θέματα συνεργασίας που αφορούν την ασφάλεια στη θάλασσα και κοινές στρατιωτικές δράσεις για τη βελτίωση της προβληματικής περιοχής στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.
Ο νιγηριανός πρόεδρος σε δηλώσεις του στο Μαλαμπό προέτρεψε τα επιφυλακτικά όμορα κράτη της δυτικής Αφρικής να συνεργαστούν και να επικουρήσουν κοινές προσπάθειες που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες και την προστασία των εθνικών συμφερόντων και των οικονομιών των χωρών της ευρύτερης περιοχής του Νίγηρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.