Αναχώρησε από την Αμερική το πρώτο δεξαμενόπλοιο με αιθάνιο και προορισμό την...

Αναχώρησε από την Αμερική το πρώτο δεξαμενόπλοιο με αιθάνιο και προορισμό την Ευρώπη

503
Αναχώρησε από την Αμερική το πρώτο δεξαμενόπλοιο με αιθάνιο και προορισμό την Ευρώπη

Η εταιρεία «Sunoco Logistics» ανέφερε ότι την Δευτέρα 9 Μαρτίου αναχώρησε για την Ευρώπη το πρώτο δεξαμενόπλοιο, το οποίο μεταφέρει αιθάνιο από το πεδίο «Marcellus Shale» στην Πενσυλβάνια. Συγκεκριμένα το δεξαμενόπλοιο «JS Ineos Intrepid» αναχώρησε από τη δυτική Πενσυλβάνια και τις λιμενικές εγκαταστάσεις του «Marcus Hook» με προορισμό τη Νορβηγία μεταφέροντας φορτίο 173.000 βαρελιών με αιθάνιο.
Η μεταφορά του αιθανίου από το κοίτασμα του «Marcellus Shale» στην Πενσυλβάνια προς το «Marcus Hook» γίνεται μέσω του αγωγού «Mariner East».
Να σημειωθεί ότι μέσω του αγωγού, σε πρώτη φάση, θα μεταφέρονται 70.000 βαρέλια αιθανίου και προπανίου σε ημερήσια βάση τόσο για τις ανάγκες των πολιτειών των ΗΠΑ όσο και για εξαγωγή εκτός ΗΠΑ.
Με την ολοκλήρωση του αγωγού, στα μέσα του 2017, αναμένεται να γίνεται διακίνηση ποσοτήτων -κυρίως προπανίου και βουτανίου- που θα φτάνουν τα 275.000 βαρέλια ημερησίως, προερχόμενα από τα κοιτάσματα «Marcellus» και «Utica», και θα καλύπτουν τις ανάγκες τόσο της Πενσυλβάνια όσο και άλλων πολιτειών της Αμερικής αλλά και περιοχών εκτός ΗΠΑ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ROMAN PILIPEY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.