Η κυβέρνηση της Βρετανίας μειώνει τα φαρικά τέλη που επιβαρύνουν τις ναυτιλιακές...

Η κυβέρνηση της Βρετανίας μειώνει τα φαρικά τέλη που επιβαρύνουν τις ναυτιλιακές εταιρείες

59
Η κυβέρνηση της Βρετανίας μειώνει τα φαρικά τέλη που επιβαρύνουν τις ναυτιλιακές εταιρείες

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση από την πρώτη Απριλίου των φαρικών τελών, που επιβάλλονται στις ναυτιλιακές εταιρείες για τη συντήρηση των φάρων, των φανών και των σημαντήρων.
Μετά τη μείωση ο φόρος θα ανέρχεται σε 38 πένες ανά κόρο καθαρής χωρητικότητας.
Η περικοπή σημαίνει για τις εταιρείες μία εξοικονόμηση ποσού της τάξης των £2 εκατομμυρίων ετησίως.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικoύ Ναυτικού Επιμελητηρίου, Guy Platten, δήλωσε ότι «αυτή η μείωση σημαίνει ότι πλέον τα φαρικά τέλη είναι κατά 20% χαμηλότερα -σε πραγματικούς όρους- σε σχέση με το 2010 ενώ αποτελεί ένα σημάδι της σαφούς δέσμευσης της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις ναυτιλιακές εταιρείες».
Και ο Guy Platten προσέθεσε ότι το Επιμελητήριο χαιρετίζει θερμά αυτήν την κυβερνητική ανακοίνωση και ευχαριστεί τόσο τον νυν υπουργό υπεύθυνο για θέματα Ναυτιλίας όσο και τους προκατόχους του.
Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι, τα φαρικά τέλη στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με τα όσα ισχύουν διεθνώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και σίγουρα μη ανταγωνιστικά, μολονότι είναι δύσκολες οι ακριβείς συγκρίσεις. Γι’ αυτόν το λόγο η ναυτιλιακή βιομηχανία θα συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των φαρικών τελών, χωρίς, βέβαια, εκπτώσεις στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».
Από την πλευρά του ο Robert Goodwill, κοινοβουλευτικός υφυπουργός υπεύθυνος για θέματα Μεταφορών, δήλωσε ότι στόχος της βρετανικής κυβέρνησης και του ιδίου είναι η ενίσχυση της ναυτιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την παροχή χαμηλών μεν φαρικών τελών αλλά που θα επιτρέπουν τη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Φωτό: http://anglotopia.wpengine.netdna-cdn.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.