ΗΠΑ και Καναδάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής...

ΗΠΑ και Καναδάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην Αρκτική

49
ΗΠΑ και Καναδάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην  Αρκτική

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για λήψη κοινών δράσεων και μέτρων που θα έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της Αρκτικής, η οποία «ζει» τον πλέον θερμό χειμώνα στην ιστορία της με μία θερμοκρασία 7°C υψηλότερη από τα συνήθη επίπεδα.
Στα μέτρα, τα οποία συζητούν οι δύο ηγέτες να λάβουν, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η περικοπή κατά 45% των εκπομπών μεθανίου από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με την ανωτέρω μείωση των εκπομπών μεθανίου επιδιώκεται η άμεση μείωση του φαινομένου υπερθέρμανσης της Αρκτικής.
Η επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θεωρείται από πολλούς ως μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον Τρουντό καθώς ο τελευταίος επιχειρεί να διαφοροποιηθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τις πολιτικές του προκατόχου του Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υπαναχωρήσεις σε ζητήματα που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PA2 MARIANA O’LEARY US COAST GUARD

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.