Η μεγαλύτερη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd εξετάζει την αγορά γιγαντιαίων πλοίων

Η μεγαλύτερη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd εξετάζει την αγορά γιγαντιαίων πλοίων

517
Η μεγαλύτερη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd εξετάζει την αγορά γιγαντιαίων πλοίων

Όπως όλες οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έτσι και η γερμανική Hapag-Lloyd βρίσκεται αντιμέτωπη με τους σημαντικά χαμηλότερους -σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- ναύλους της αγοράς. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Rolf Habben Jensen, δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» ότι η Hapag-Lloyd μελετά την απόκτηση νέων γιγαντιαίων πλοίων, που θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 18.000 TEU.
Ο Rolf Habben Jensen τονίζει, βέβαια, ότι η Hapag-Lloyd δεν επιδιώκει απαραίτητα να προβεί η ίδια στην αγορά τέτοιων γιγαντιαίων πλοίων, αλλά μελετά και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης τέτοιων πλοίων σε συνεργασία με άλλες ναυτιλιακές εταιρείες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δια θαλάσσης μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων βιώνει μία πολυετή κρίση, υποχρεώνοντας μάλιστα τον ηγέτη της συγκεκριμένης αγοράς, τη δανέζικη Maersk, να φτάνει σε μηδενικά κέρδη από ορισμένα δρομολόγια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προς ορισμένους λιμένες της Άπω Ανατολής. «Αλλά αυτή είναι μία πραγματικότητα που πλέον αντιμετωπίζουν αρκετές εταιρείες» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Hapag-Lloyd.
Για τον ίδιον είναι σημαντικό η ναυτιλιακή βιομηχανία να προσαρμόσει την προσφερόμενη από μέρους της χωρητικότητα με τα μεγέθη της ζήτησης από την πλευρά της αγοράς. Παράλληλα δηλώνει με έμφαση ότι «αυτό γίνεται ήδη, αλλά γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς».
Σε ό,τι αφορά την Hapag-Lloyd, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε περιορισμό κατά 5% της προσφερόμενης χωρητικότητας του στόλου της.

Φωτό: www.hapag-lloyd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.