Το Κουβέιτ στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης των εμπορικών λιμένων του

Το Κουβέιτ στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης των εμπορικών λιμένων του

73
Το Κουβέιτ στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης των εμπορικών λιμένων του

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ σχεδιάζει την ψήφιση νέας νομοθεσίας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχει στη διαχείριση των εμπορικών λιμένων της χώρας, με την κυβέρνηση βέβαια να διατηρεί την ιδιοκτησία των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.
Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της συνταγματικής Μοναρχίας του Κουβέιτ τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη για αναζωογόνηση των λιμένων της χώρας και στόχος είναι να βελτιωθεί το καθεστώς διαχείρισης των λιμένων μέσω ανάθεσής του σε ιδιώτες.
Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε προβλέπεται η ψήφιση και εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου, ενώ η υπάρχουσα νομοθεσία το μόνο που επιτρέπει είναι η μεταβίβαση της κυριότητας των κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Να σημειωθεί ότι το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί ένα καυτό θέμα για το Κουβέιτ, και προς το παρόν άλυτο, με ισχυρές αντιδράσεις να προκαλούνται εντός του κοινοβουλίου της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του κρατικού αερομεταφορέα «Kuwait Airways», η οποία αν και συζητείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 εν τούτοις ακόμα παραμένει στα χαρτιά, παρά τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2013.

Φωτό: flickr.com/Amal Alkandari

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.