Ο Τάμεσης υποδέχεται στα λιμάνια του ολοένα και μεγαλύτερα πλοία

Ο Τάμεσης υποδέχεται στα λιμάνια του ολοένα και μεγαλύτερα πλοία

152
Ο Τάμεσης υποδέχεται στα λιμάνια του ολοένα και μεγαλύτερα πλοία

Η Λιμενική Αρχή του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι το 2015 προσέγγισαν τις εγκαταστάσεις που επιβλέπει πολύ περισσότερα μεγάλα πλοία σε σχέση με το 2014, βοηθώντας να αυξηθεί η συνολική ποσότητα των διακινηθέντων φορτίων στους τερματικούς σταθμούς του Τάμεση, η οποία άγγιξε τους 45,4 εκατομμύρια τόνους, καταγράφοντας αύξηση 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
O διευθύνων σύμβουλος της Λιμενικής Αρχής του Λονδίνου Robin Mortimer, με αφορμή τα θετικά αποτελέσματα του 2015 τόνισε ότι «τον περασμένο χρόνο πολλές ναυτιλιακές εταιρείες εισήγαγαν νέα, μεγαλύτερα πλοία στα δρομολόγιά τους, και έτσι έσπασαν τα προηγούμενα ρεκόρ του λιμένα». Και σημείωσε ότι ανάμεσα στα μεγαλύτερα πλοία που προσέγγισαν τον λιμένα συμπεριλαμβάνονταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «UASC Barzan» αλλά και το κρουαζιερόπλοιο «Viking Star».
Μάλιστα το μήκους 400 μέτρων «Barzan», το οποίο έφτασε στον λιμένα τον Σεπτέμβριο του 2015, υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ποτέ δέσει στο «London Gateway Port».
Από την άλλη το «Viking Star», όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Λιμενικής Αρχής του Λονδίνου, υπήρξε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει δέσει στο αγκυροβόλιο του Greenwich, προτού ξεκινήσει το παρθενικό του ταξείδι πέρυσι το Μάιο.
Αλλά σημαντική κίνηση μεγάλης χωρητικότητας πλοίων καταγράφηκε και στο λιμένα του Τίλμπουρι. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του 2015 στο «Port of Tilbury» πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 20 προσεγγίσεις πλοίων τύπου con-ro, νέας γενιάς του ομίλου Grimaldi, τα οποία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης και Δυτικής Αφρικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.