H Maersk εισέρχεται στην εποχή των drones…

H Maersk εισέρχεται στην εποχή των drones…

1003
H Maersk εισέρχεται στην εποχή των drones…

Η Maersk Tankers, μια εταιρεία του δανέζικου κολοσσού A.P. Moller–Maersk, πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση δέματος με drone σε πλοίο του στόλου της, μια κίνηση που αποσκοπεί στη διερεύνηση της δυνατότητας χρήσης των drones σε καθημερινή βάση για την παράδοση μικρών δεμάτων σε πλοία.
Ειδικότερα, η χρήση του drone πραγματοποιήθηκε στο Kalundborg της Δανίας και περιλάμβανε την μεταφορά και παράδοση ενός μικρού δέματος σε ένα από τα αγκυροβολημένα δεξαμενόπλοια της Maersk Tankers, το «Maersk Edgar».
Αν και η μεταφορά είχε προγραμματιστεί να γίνει από την προβλήτα, οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο και εν τέλει η παράδοση του δέματος, που περιλάμβανε μπισκότα, έγινε από ένα παραπλέον ρυμουλκό. Το drone έφτασε με ασφάλεια στο πλοίο, όμως, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί λόγω της χαμηλής ορατότητας από την ομίχλη και έριξε το πακέτο από ένα ύψος 5 μέτρων.
Η Maersk Tankers, όπως σημειώνει ο Markus Kuhn, Supply Chain Manager στην Maersk, ευελπιστεί ότι με την ευρύτατη χρήση των drones θα καταφέρει να μειώσει σημαντικά τα έξοδα παράδοσης των διαφόρων μικρών δεμάτων σε πλοία της.
Στα σχέδια της Maersk είναι η χρήση των drones και σε επιθεωρήσεις χώρων του πλοίου, χωρίς να απαιτείται η είσοδος μελών του πληρώματος.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εντυπωσιακή πτήση του drone προς το πλοίο «Maersk Edgar».
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=6gOe0k1pbK8

Φωτό: http://www.maersk.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.