Βαρύ οπλισμό κατάσχεσε πολεμικό πλοίο της Αυστραλίας από αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά...

Βαρύ οπλισμό κατάσχεσε πολεμικό πλοίο της Αυστραλίας από αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά του Ομάν

66
Βαρύ οπλισμό κατάσχεσε πολεμικό πλοίο της Αυστραλίας από αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά του Ομάν

Αξιωματικοί από το πλοίο “HMAS Darwin” του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας μετά από επιβίβασή τους για έλεγχο σε αλιευτικό σκάφος, ανακάλυψαν σε κρύπτη και κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό όπλων. Το πολεμικό πλοίο Darwin συμμετείχε στην επιχείρηση MANITOU, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Μέση Ανατολής.
Η επιχείρηση ΜΑΝΙΤOU αποτελεί τη συνεισφορά της Αυστραλίας στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να ενισχύσουν την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Το αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε από το αυστραλιανό πολεμικό πλοίο 170 μίλια ανοικτά των ακτών του Ομάν και επιχειρήθηκε να ελεγχθεί το πλήρωμα και τα έγγραφα του πλοίου.
Με την επιβίβαση στο σκάφος των αξιωματικών του “Darwin” εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1989 AK-47 τουφέκια, 100 εκτοξευτές χειροβομβίδων, 49 PKM πολυβόλα γενικής χρήσης, 39 PKM ανταλλακτικά βαρέλια καθώς και πλήθος σφαιρών και πυρομαχικών, τα οποία κατευθύνονταν προς τις ακτές της Σομαλίας.
Ο οπλισμός κατασχέθηκε στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη κατά της παράνομης εισαγωγής στη Σομαλία όπλων και πυρομαχικών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.