Η Βόρεια Κορέα αρχίζει να νιώθει την πίεση των κυρώσεων

Η Βόρεια Κορέα αρχίζει να νιώθει την πίεση των κυρώσεων

124
Η Βόρεια Κορέα αρχίζει να νιώθει την πίεση των κυρώσεων

Οι λιμενικές αρχές στις Φιλιππίνες, εφαρμόζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο Ο.Η.Ε. εναντίον της Βορείου Κορέας, εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος της τελευταίας, προχώρησαν στην απαγόρευση απόπλου του φορτηγού πλοίου «Jin Teng» βορειο-κορεατικών συμφερόντων από τον λιμένα του Subic και στην απέλαση και των είκοσι ενός μελών του πληρώματός του.
Παράλληλα, μία ομάδα επιθεωρητών του Ο.Η.Ε. πρόκειται να επισκεφτεί τη Μανίλα προς επιθεώρηση του πλοίου, που αποτελεί ένα από τα συνολικά τριάντα ένα πλοία συμφερόντων Βορείου Κορέας στα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κατάπλου σε ξένους λιμένες.
Να σημειωθεί ότι το πλοίο «Jin Teng» με σημαία Σιέρα Λεόνε και χωρητικότητας 6.830 dwt έφτασε στη Μανίλα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, φορτωμένο με σπόρους από φοινικόδεντρα, τους οποίους και ξεκίνησε να ξεφορτώνει. Όμως, την Παρασκευή 4 Μαρτίου μετά από επιθεώρηση των τοπικών αρχών, βρέθηκαν πολλαπλές παραβάσεις που αφορούσαν τον εξοπλισμό ασφαλείας και πυρόσβεσης, που ανάγκασαν τις αρχές να προχωρήσουν σε απαγόρευση απόπλου του πλοίου. Εν συνέχεια, όμως, βρέθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στην βορειο-κορεατικών συμφερόντων «Ocean Maritime Management Company Limited (OMM)», που έχει έδρα την Πιονγιάνγκ, με αποτέλεσμα να επιβληθούν οι προαναφερθείσες κυρώσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.