Σημαντική μείωση των επενδύσεων για εξορύξεις πετρελαίου και αερίου στη Νορβηγία το...

Σημαντική μείωση των επενδύσεων για εξορύξεις πετρελαίου και αερίου στη Νορβηγία το 2016

67
Σημαντική μείωση των επενδύσεων για εξορύξεις πετρελαίου και αερίου στη Νορβηγία το 2016

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, για το 2016 αναμένεται σημαντική μείωση του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων που καλύπτουν τους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των κατασκευών, των ορυχείων και λατομείων, καθώς και των επενδύσεων σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτός ο περιορισμός των επενδυτικών σχεδίων αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος που παρατηρείται για νέες έρευνες και εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία για το έτος 2015 προκύπτει ότι η αξία των συνολικών επενδύσεων στη Νορβηγία, που αφορούσαν τους τομείς πετρελαίου, αερίου, κατασκευών, ορυχείων, λατομείων και ηλεκτρικής ενέργειας, άγγιξε τα σχεδόν 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό κατά 9,4% χαμηλότερο σε σχέση με το 2014, με τη μείωση της αξίας των επενδυτικών σχεδίων στον χώρο της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου να αγγίζει το υψηλό 11,8%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PAUL BUCK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.